top of page

MAGNUMBOARD

Wat is MAGNUMBOARD®?

Een unieke houtmassiefbouw methode

Er bestaan diverse methodes om te bouwen met hout. Ons uniek bouwsysteem met MAGNUMBOARD® valt onder “houtmassiefbouw”. Een systeem waarvan we rotsvast overtuigd zijn dat het de interessantste houtbouwmethode is.

Meer weten over de verschillen tussen de populairste houtbouwmethodes? 

magnumboard detail.jpg

Waaruit bestaat MAGNUMBOARD®?

De MAGNUMBOARD® wanden, gewelven, dakpanelen en zelfs trappen zijn samengesteld uit meerdere lagen technisch hout die stevig aan elkaar verlijmd zijn.


Met tweecomponenten PU-lijm worden de panelen onder hoge druk met elkaar verlijmd (10.000 kg/m²). De solventvrije lijm wordt automatisch in de juiste dikte aangebracht en is van dezelfde kwaliteit als de lijm waarmee de MAGNUMBOARD®-panelen zelf vervaardigd worden.


Deze platen technisch hout zijn vervaardigd uit houtvezels die worden gemengd met hars en een formaldehydevrije bindmiddel (= vrij van schadelijke stoffen), vervolgens in specifieke richtingen gelaagd op een continu vormingslijn en ondergaan persing en warmtebehandeling, waarbij het proces de hars activeert en de vezels verbindt tot een stevig paneel. Hierdoor noemen we MAGNUMBOARD® ook wel technisch hout.


Onze MAGNUMBOARD®-wanden bestaan uit massieve technische houten panelen van 75-100 mm dik. Deze kunnen worden toegepast tot wel 5 verdiepingen hoog.

De dikte van de gewelven en dakpanelen wordt berekend op basis van de te overspannen lengte en de vereiste belasting. 

Wat zijn de voordelen van MAGNUMBOARD®?

Door de toepassing van technisch hout worden de nadelen van traditioneel hout zoals krimpen, trekken en vochtopname grotendeels vermeden. Zo verkrijgen we bouwelementen met zéér stabiele eigenschappen.

 

Bovendien is houtmassiefbouw met MAGNUMBOARD® naast de allersnelste bouwmethode, ook degene met een aanzienlijke draagkracht en massa (gunstig voor o.a. akoestiek en isolatie). Daarnaast is het duurzaam, brandveilig en gemakkelijk af te werken.


Ontdek hier de 11 voordelen van MAGNUMBOARD®:

lr_IMG_6364bw.jpg
Pine forest from air.jpg

Duurzaamheid en ecologie van MAGNUMBOARD®

Wist je dat MAGNUMBOARD® het PEFC-label draagt en dus afkomstig is van duurzaam beheerde bossen?

Daarnaast is onze bouwmethode CO2-negatief. Je haalt gemiddeld 20à 26 ton CO2 uit de atmosfeer door te bouwen met MAGNUMBOARD®, in plaats van 50 à 80 ton CO2 uit te stoten.


Benieuwd hoe duurzaam en ecologisch bouwen met hout precies is?

Levensduur

Een massief houten woning gebouwd met MAGNUMBOARD® is voor het leven, want de verwachte levensduur bedraagt maar liefst 100-500 jaar.

_PUR4670bw.jpg
65ce1115f7ea0fb96f53c053_DJI_0488_Bewerkt.jpg

Volgens Europese normen

Periodiek wordt ons productieproces gecontroleerd aan de hand van een verscheidene laboproeven. Dit zorgt voor de nodige garantie van de geleverde kwaliteit.

Wood & Build beschikt over alle beproevingen en attesten volgens de laatste Europese normen. Dit op vlak van samenstelling van de wanden en gewelven, brandweerstand en akoestiek.

“MAGNUMBOARD® is een Duits houtmassiefbouw concept en wordt al meer dan 15 jaar toegepast met een groeiend succes.”

Licentiehouder Benelux

Wood & Build is sinds 2015 officieel licentiehouder voor de Benelux van SWISS KRONO MAGNUMBOARD®. Onze MAGNUMBOARD®-productie gebeurt dus volledig in-house. 

Met bijna 10 jaar ervaring in MAGNUMBOARD® zijn wij een gerenommeerde en betrouwbare bouwpartner, gekenmerkt door een diepgaande expertise en vakkenis.
 

Wood & Build - Realisatie in MAGNUMBOARD - Zwevegem - Cras

Meer weten over het bouwsysteem MAGNUMBOARD® en onze aanpak?

Nieuwsgierig naar de oneindige mogelijkheden van bouwen met hout, maar heb je toch vragen over ons unieke bouwsysteem? Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Maak nu een vrijblijvende afspraak in onze productie-atelier of één van onze kijkwoningen.

bottom of page