top of page

MAGNUMBOARD

magnumboard,   uniek   houten   bouwsysteem

Wat is MAGNUMBOARD®?

Onze massieve houten wanden zijn samengesteld uit meerdere lagen technische houtplaten. De basis zijn MAGNUMBOARD®-platen van 25 mm dikte, 15 m lengte en 2,8 m breedte. Met tweecomponenten PU-lijm worden ze onder hoge druk met elkaar verlijmd (10.000 kg/m²). De solventvrije PU-lijm wordt automatisch in de juiste dikte aangebracht en is van dezelfde kwaliteit als de lijm waarmee de MAGNUMBOARD®-platen zelf vervaardigd worden.

 

De dragende muren bestaan uit 4 lagen, wat overeenkomt met 100 mm dikte. Deze kunnen toegepast worden tot 5 verdiepen hoogte. Niet-dragende muren bestaan uit 3 lagen, 75 mm dikte. De gewelven en/of hellende daken worden in hetzelfde materiaal uitgevoerd, de diktes volgens de te overspannen lengte.

 

Door de toepassing van technisch hout worden de nadelen van traditioneel hout zoals krimpen, trekken en vochtopname vermeden. Zo verkrijgen we bouwelementen met zéér stabiele eigenschappen.

 

De buitenafwerking van de woning kan verder verlopen zoals een traditionele woning met isolatie en crepi of parement. Dit systeem kan zowel gebruikt worden voor nieuwbouwwoningen, appartementen, uitbreidingen van bestaande woningen als bijgebouwen.

 

In alle geprefabriceerde elementen zijn er reeds boringen voorzien om deze op de werf aan elkaar te bevestigen. Deze bevestiging gebeurt met houtschroeven van diameter 10 mm, specifiek voor houtmassiefbouw. Lengtes variëren van 80 tot 400 mm. De trekkracht per schroef bedraagt 600 kg. Het aantal schroeven wordt door ons bepaald om tot een geheel stevige constructie te komen.

MAGNUMBOARD® is een Duits concept en wordt reeds meer dan 15 jaar toegepast met een groeiend succes.

Volgens Europese normen​

Periodiek wordt ons productieproces gecontroleerd aan de hand van een verscheidene laboproeven. Dit zorgt voor de nodige garantie van de geleverde kwaliteit.

 

Wood & Build beschikt over alle beproevingen en attesten volgens de laatste Europese normen. Dit op vlak van samenstelling van de wanden en gewelven, brandweerstand en akoestiek.

Licentiehouder

Sinds 2015 is Wood & Build officieel licentiehouder van SWISS KRONO MAGNUMBOARD® OSB.

Swiss Krono
bottom of page