top of page

DE 11 VOORDELEN VAN MAGNUMBOARD

Voordeel 1

Snelste bouwmethode

  • Prefab fabricage: De wanden, het dak en de trap worden voorbereid in onze atelier. Hier wordt elke werkdag gewerkt, ongeacht weersomstandigheden zoals op een traditionele werf.

  • Snelle montage: Uw MAGNUMBOARD® houtmassiefbouw wordt in gemiddeld 2-3 dagen tijd geplaatst, zelfs bij vorst wordt er doorgewerkt.

  • Droge bouwmethode: In tegenstelling tot een wekenlange droogtijd bij een traditionele woning, vereist houtmassiefbouw met MAGNUMBOARD® geen droogtijd. Na de montage kan er meteen gestart worden met de verdere afwerking van de woning. Dat is tijd- en kostenbesparend!

  • Wind- en waterdicht: Onze productie is zó precies dat het buitenschrijnwerk reeds op voorhand kan besteld worden (en dus hoef je na montage geen 8-12 weken wachten op een wind- en waterdicht gebouw).

  • Minimaliseren van bouwfouten: Doordat alle elementen in een gecontroleerde fabrieksomgeving worden geproduceerd, is de kans op bouwfouten nihil. Geen herstelwerkzaamheden betekent ook een vlotter bouwproces.


Interessant feit: houtmassiefbouw veroorzaakt aanzienlijk minder geluidshinder. Er lopen slechts enkele werkmannen rond met elektrische schroevendraaiers, zonder het lawaai van betonmixers, boorhamers en slijpmachines.

Afbeelding van WhatsApp op 2022-06-10 om 22.07.09_a05244f3.jpg
Voordeel 2

Enorme draagkracht

MAGNUMBOARD® heeft een aanzienlijke draagkracht. De draagmuren zijn 10 cm dik en kunnen tot 5 verdiepingen hoog worden gebruikt. Door deze slanke constructie krijgt u extra vierkante meters bruikbare binnenruimte.

 

We gebruiken MAGNUMBOARD® vanwege zijn draagkracht ook als een duurzaam alternatief voor traditionele materialen bij het construeren van gewelven en daken.​

Voordeel 3

Duurzaam en milieuvriendelijk

Van alle bouwmaterialen is hout het enige dat van nature hernieuwbaar is, mits het afkomstig is van duurzaam beheerde bossen, zoals waar MAGNUMBOARD® vandaan komt.

 

Wist je trouwens dat bouwen met MAGNUMBOARD® 0% CO2 uitstoot? Het heeft zelfs een negatieve CO2-uitstoot! Bij een traditionele woning is de CO2-uitstoot wel 50 à 80 ton! 

Benieuwd hoe duurzaam en ecologisch bouwen met hout precies is?

Pine forest from air.jpg
_PUR4618-HDR.jpg
Voordeel 4

Uitstekende isolatie en energiezuinig

Een MAGNUMBOARD®-woning is geen houten skelet, maar houtmassiefbouw. Dit wil zeggen dat onze wanden bestaan uit 10 cm massief technisch hout, wat massa biedt. Massa houdt verband met een goede thermische (en akoestische) isolatie.


De goede thermische isolatie van een MAGNUMBOARD®-woning zorgt voor langdurige koelte in de zomer en behoudt warmte in de winter. Hierdoor kunt u gemiddeld 2 cm isolatiedikte besparen, waardoor er extra binnenruimte vrijkomt, en dit komt overeen met een aantal extra vierkante meters.

Voordeel 5

Zo goed als 100% lucht- en winddicht

De luchtdichtheid van houtmassiefbouw met MAGNUMBOARD®-elementen is uitstekend, omdat de wanden uit één geheel bestaan en dus zo goed als volledig lucht- en winddicht zijn. Hierdoor is een dampscherm absoluut overbodig en scoor je uitstekend op je blowerdoortest. 

Meer weten over luchtdichtheid in vergelijking met andere houtbouwmethodes?

DSC_0325.JPG
Schermafbeelding 2023-11-07 114346.png
Voordeel 6

Uitstekende akoestiek

Beperkte geluidsoverdracht en voortreffelijke geluidskwaliteit typeren houtmassiefbouw met MAGNUMBOARD® dankzij de massa die het systeem biedt. Op het gebied van geluidsabsorptie presteert het zelfs beter dan een traditionele woning.

Benieuwd hoe het exact met de akoestiek gesteld is in houtmassiefbouw met MAGNUMBOARD®?

Voordeel 7

Brandveilig

De brandweerstand van een standaard MAGNUMBOARD®-wand bedraagt EI 30. Mits aanpassing van de dikte en/of de mogelijkheid deze te bezetten met technische wandpanelen zijn er mogelijkheden tot maar liefst EI 120 (2u).

Meer weten over brandveiligheid van onze houtmassiefbouwmethode?

magnumboard detail.jpg
2 (1).jpg
Voordeel 8

Ingewerkte uitsparingen voor technieken

Alle uitsparingen voor de technieken zijn reeds voorzien in de afgewerkte MAGNUMBOARD®-panelen. Hierdoor is extra kap- en breekwerk niet nodig. Bovendien kan de afwerking van de technieken sneller en preciezer gebeuren.

Voordeel 9

Eenvoudige binnenafwerking

Dankzij de fijn geslepen wanden zijn ze direct af te werken met rol- of spuitplamuur. Dit is een eenvoudige bewerking (laagdikte van max. 1 mm) met een geringe kost en heeft amper droogtijd. Afwerken met gipsplaten, zoals bij andere houtbouwmethodes, is niet nodig.

IMG_8971.jpg
_PUR4670bw.jpg
Voordeel 10

Architectonische vrijheid

  • Flexibiliteit in ontwerp: MAGNUMBOARD® als bouwmateriaal is zeer flexibel en kan gemakkelijk worden gevormd en aangepast aan diverse architecturale ontwerpen. Denk maar aan unieke vormen, gebogen structuren, en andere architectonische elementen die moeilijker te realiseren zijn met traditionele materialen zoals beton of staal.
     

  • Verscheidenheid aan toepassingen: MAGNUMBOARD® kan op verschillende manieren gebruikt worden voor wanden, gewelven, daken en trappen waardoor uw volledige woning kan opgetrokken worden uit hetzelfde materiaal. De MAGNUMBOARD®-bouwelementen kunnen namelijk belast worden op trek als druk. 

Voordeel 11

Aangenaam binnenklimaat

Hout reguleert vocht op een natuurlijke manier. Het kan vocht opnemen en weer afgeven aan de omgeving, waardoor het binnenklimaat gemakkelijker op een comfortabel niveau gehouden kan worden zonder te vochtig of te droog te worden.

lr_IMG_8381.jpg

Meer weten over het bouwsysteem MAGNUMBOARD® en onze aanpak?

Nieuwsgierig naar de oneindige mogelijkheden van bouwen met hout, maar heb je toch vragen over ons unieke bouwsysteem? Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Maak nu een vrijblijvende afspraak in onze productie-atelier of één van onze kijkwoningen.

bottom of page