top of page

DETAILS VAN MAGNUMBOARD HOUTMASSIEFBOUW

Wandopbouw

Standaard wandaanzet

De maximale hoogte van de afgewerkte MAGNUMBOARD®-panelen bedraagt 2,78 m. Er zijn twee mogelijkheden wat betreft de wandaanzet: de standaard variant en een variant voor een extra hoog plafond.


Als er geen vals plafond wordt gebruikt, kunnen de MAGNUMBOARD®-gewelven dienen als plafond. De onderbalk rust rechtstreeks op de betonplaat, waardoor de plafondhoogte vanaf de afgewerkte vloerpas maximaal 2,60 meter zal bedragen.

Opbouw van beneden naar boven:

 1. Betonplaat

 2. Onderbalk ondervuld met mortel

 3. DPC-folie

 4. MAGNUMBOARD®-wand

 5. MAGNUMBOARD®-gewelf

IMG_4585.jpg
Hoge wandopbouw kimblokken (1).jpg
Wandopbouw

Wandaanzet extra hoog plafond

Heb je een voorkeur voor een hoger plafond, bijvoorbeeld omdat je een vals plafond (bijvoorbeeld spanplafond) wil installeren? Dan voorzien we kimblokken, waardoor het plafond wordt verhoogd tot maximaal 2,74 meter, gemeten vanaf de afgewerkte vloerpas.

Opbouw van beneden naar boven:

 1. Betonplaat

 2. Kimblokken ondervuld met mortel

 3. DPC-folie

 4. Onderbalk

 5. DPC-folie

 6. MAGNUMBOARD®-wand

 7. MAGNUMBOARD®-gewelf


Graag nog hogere plafonds? Dat kan zeker, vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Wandafwerking buiten

Het gebruik van het MAGNUMBOARD®-wandsysteem biedt uitstekende mogelijkheden voor energiezuinig en duurzaam bouwen, zoals bijvoorbeeld bij een BEN-woning, passiefhuis of nulenergiewoning! Bovendien is er minder isolatiemateriaal nodig in vergelijking met traditionele bouwmethoden wanneer je kiest voor houtmassiefbouw met MAGNUMBOARD®.


De totale dikte van de wand hangt af van het gekozen isolatiemateriaal. Met PUR-panelen verkrijg je een dunner wandprofiel, terwijl je met minerale wol een dikker wandprofiel zult hebben. Ook de gevelafwerking speelt een belangrijke rol in de wanddikte.


Hoe dan ook, of het nu houten gevelbekleding, crepi of parement is, alle mogelijkheden zijn haalbaar met MAGNUMBOARD®.

_PUR4692.jpg
IMG_0463.jpg

Waterkering

Om de MAGNUMBOARD® binnenmuren te beschermen tegen opstijgend vocht van buitenaf, wordt, net zoals bij traditionele bouwmethoden, een waterkering aangebracht van EPDM of roofing.

Wandafwerking binnen

De zeer fijn geslepen MAGNUMBOARD®-panelen kunnen gemakkelijk worden afgewerkt met rol- of spuitplamuur, en aangevuld met bijpassende hoek- en stopprofielen. Dit is perfect toepasbaar voor doe-het-zelvers vanwege de geringe dikte, namelijk slechts 1 mm.

 

In technische ruimtes of garages kunt u ervoor kiezen om de MAGNUMBOARD®-panelen zichtbaar te laten of deze rechtstreeks te schilderen.

IMG_8256.jpg
IMG_0933lr.jpg

Kanalisaties voor bedrading

In samenspraak met de bouwheer en/of architect wordt tijdens de ontwerpfase bepaald waar de inwendige verticale kanalisaties moeten voorzien worden. Deze dienen voor onder andere bedrading voor schakelaars, stopcontacten, luidsprekers, alarmsysteem, internet, etc.

 

Voordelen:

 • Geen kap- of slijpwerk

 • Een propere werf

 • Tijdswinst

 • Meteen starten met het plaatsen van de technieken


Onderaan in de MAGNUMBOARD®-muur worden openingen voorzien onder de vloerpas om gemakkelijk alle bekabeling in te schuiven. De standaardbreedte van de kanalisaties wordt voorzien op 100 mm breed, maar op verzoek van de klant kan dit breder.

Sanitair

Uitfrezingen voor technieken

Ook voor het sanitair voorzien we perfect uitgefreesde uitsparingen in de MAGNUMBOARD®-wanden. Bij sanitaire voorzieningen denken we aan het volgende:

 

 • Douche

 • Lavabo

 • Wasmachine

 • Aansluiting radiatoren

 • Uitsparing voor waterleidingen

 • Uitsparing voor afvoeren

 • Indien gewenst: uitsparingen voor bijkomende afwerkingsplank eenmaal de leidingen gemonteerd zijn

63a424e0c75600e99f6d4033_Technieken badkamer lr.jpg
IMG_3424.jpg
Ventilatie en rookgassen

Uitfrezingen voor technieken

Om te voldoen aan de huidige EPB-eisen is een efficiënt ventilatiesysteem vereist. Tijdens de ontwerpfase onderzoeken de bouwheer en/of de architect hoe de ventilatiekanalen discreet kunnen worden geïntegreerd.

 

MAGNUMBOARD® biedt hierbij een ideale oplossing, omdat de openingen vooraf in de wanden en gewelven kunnen worden gefreesd, waardoor de installatie direct kan beginnen. Bovendien kunnen ook uitsparingen voor een haard of condensatieketel worden voorzien.

Diversen

Een verscheidenheid aan technieken, zoals verwarming of andere bouwelementen, kan naadloos worden geïntegreerd in het bouwsysteem met MAGNUMBOARD®. Denk aan het inbouwen van luidsprekers of spotjes in het plafond, het verbergen van een staalconstructie, of het integreren van eiken balken.

IMG_0021lr.jpg
Afbeelding van WhatsApp op 2023-09-22 om 20.05.16_d8cbd6f0 lr.jpg

Trappen

Hoe handig zou het zijn als er al een vaste trap aanwezig zou zijn tijdens de ruwbouwfase, waardoor je een werfladder kan vermijden?

 

Wij produceren ook op maat gemaakte MAGNUMBOARD®-trappen, zodat je het verdiep altijd gemakkelijk en veilig kunt betreden. Na de bouwwerkzaamheden kan de trap direct worden bekleed met hout, gietvloer, enzovoort. Een handig en vooral kostenefficiënt alternatief!

Meer weten over het bouwsysteem MAGNUMBOARD® en onze aanpak?

Nieuwsgierig naar de oneindige mogelijkheden van bouwen met hout, maar heb je toch vragen over ons unieke bouwsysteem? Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Maak nu een vrijblijvende afspraak in onze productie-atelier of één van onze kijkwoningen.

bottom of page