top of page

BOUWPROCES MAGNUMBOARD HOUTMASSIEFBOUW

“Wood & Build is officieel MAGNUMBOARD®-licentiehouder voor de Benelux. Wij produceren en monteren houtmassiefbouw woningen en appartementsgebouwen op maat voor zowel particulieren als professionelen.”

Stap 1

Kennismaking en offerte

Bij interesse in onze bouwmethode nodigen wij de bouwheer graag uit in ons atelier om ons massief houten bouwsysteem beter te leren kennen. We bespreken samen het bouwproject. Ook zonder concrete plannen van je architect ben je bij ons welkom voor een verkennend gesprek.


Wij vervaardigen steeds woningen en appartementsgebouwen op maat. We helpen je om het ontwerp zo kostenefficiënt mogelijk te maken. Vervolgens stellen wij een gedetailleerde offerte op voor de productie en plaatsing van een woning of appartementsgebouw in houtmassiefbouw met MAGNUMBOARD®. Dit kan onder meer omvatten: muren, gewelven, daken, dakkapellen en trappen.

IMG_4763 lr.jpg
Debaere lr.jpg
Stap 2

Productieplannen

Na goedkeuring van de offerte, kan het bouwproject officieel van start gaan. Onze ingenieurs en bouwkundig tekenaars maken 3D-productieplannen voor het bouwproject, waarmee we onze automatische CNC-machine in een later stadium kunnen aansturen.

 

Deze CNC-machine kan alle mogelijke vormen en constructies nauwkeurig frezen. In deze stap houden we nauw contact met de bouwheer om alle details van het bouwproject uitvoerig te bespreken. Denk maar aan: waar komen er stopcontacten, schakelaars, lichtpunten, technieken etc.

“Na gemiddeld 4 productieweken gaat de montage van start.”

Stap 3

Productie

Na goedkeuring van de productieplannen, zal de productie van start gaan op het afgesproken moment. Vanaf dit moment kunnen ook de ramen, deuren en andere bouwelementen besteld worden. Op deze manier kan de ruwbouw onmiddellijk verder afgewerkt worden na plaatsing van onze MAGNUMBOARD®-structuur. 

Er wordt een draaiboek opgesteld in welke volgorde de MAGNUMBOARD®-wanden en -gewelven gemonteerd worden op de werf. Dit vormt de leidraad gedurende het hele productieproces, waarbij alle elementen direct in de juiste volgorde worden geladen op de opleggers. Dit garandeert maximale efficiëntie.

In het kort:
 

  1. De enkele MAGNUMBOARD®-platen van 6,5 en 12,5 m worden op de juiste maat verzaagd.

  2. De inwendige kanalisaties worden voorzien.

  3. Meerdere MAGNUMBOARD®-platen worden onder hoge druk met elkaar verlijmd tot de nodige dikte.

  4. De computergestuurde CNC-machine freest alle uitsparingen uit voor o.a. sanitair, elektriciteit, technieken, ramen, deuren, etc.

  5. DE MAGNUMBOARD®-wanden en -gewelven worden rechtstreeks geladen op de opleggers.

“Na 2 à 3 dagen montage kan je rondlopen in je toekomstige woning.”

Stap 4

Montage

Na gemiddeld 4 weken productie voor een doorsnee woning, kan het bouwproject gemonteerd worden op de werf, en dat duurt amper 2 à 3 dagen! Hiervoor maken we gebruik van een montagekraan en enkele ervaren werkkrachten. 

Van geluidsoverlast geen sprake voor omliggende woningen! Slechts een handvol werknemers lopen rond met elektrische schroevendraaiers. Geen lawaai van betonmixers, boorhamers en slijpmachines.

Stap 5

Verdere afwerking

In tegenstelling tot traditionele woningbouw, waarbij het weken duurt voordat het bouwmateriaal droogt, vereist houtmassiefbouw met MAGNUMBOARD® geen droogtijd. Na de montage kan er gestart worden met de verdere afwerking van de woning. De volgorde van de werkzaamheden kan variëren per woning, afhankelijk van diverse factoren.

  • Zoals bij een traditionele woning, dient er bij een houtmassiefbouw woning ook waterkering voorzien te worden, tegen opstijgend vocht.

  • De mogelijkheden van dakbedekking zijn even breed als bij een traditionele woning. Denk maar aan afwerking met dakpannen, leien, riet, EPDM, etc.

  • Onze productie is zó precies dat het buitenschrijnwerk al op voorhand besteld werd. Zo hoef je geen 8-12 weken te wachten op een wind- en waterdicht gebouw.

  • Of het nu houten gevelbekleding, crepi of parement is, alle opties zijn mogelijk bij een houtmassiefbouw MAGNUMBOARD®-woning! 

  • De binnenafwerking van een woning in MAGNUMBOARD® verloopt soepel, dankzij de grondige voorbereiding over elke discipline. Alle uitsparingen en kanalisaties zijn al voorzien. Dankzij de fijn geslepen wanden is directe afwerking mogelijk met rol- of spuitplamuur, een eenvoudige bewerking (max. 1 mm laagdikte) met minimale droogtijd. 

IMG_8971.jpg
Afbeelding van WhatsApp op 2022-06-10 om 22.07_edited.jpg
Stap 6

Oplevering

Zit ons werk erop na de montage? Nee, helemaal niet. Graag helpen we je verder bij vragen of opmerkingen.

Meer weten over het bouwsysteem MAGNUMBOARD® en onze aanpak?

Nieuwsgierig naar de oneindige mogelijkheden van bouwen met hout, maar heb je toch vragen over ons unieke bouwsysteem? Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Maak nu een vrijblijvende afspraak in onze productie-atelier of één van onze kijkwoningen.

bottom of page